ONS VERHAAL

Roland Van Damme (+ 31/10/2001), zelf andersvalide truckchauffeur, zocht in 1997 steun bij Luc Van Duyse en Andre Janssens om een rondrit met trucks te organiseren voor de andersvalide bewoners van Emiliani. De 1ste truckrun vond plaats op 19 juli 1998 naar aanleiding van de jaarlijkse Bosparkfeesten. Het bosparkcomité was echter niet bereid om deze Truckrun jaarlijks te organiseren. Het comité van de Bergendrieskermis daarintegen vond het wel een uitdaging om op de wagen te springen en hun schouders mee onder de organisatie te zetten van de truckrun voor andersvaliden tijdens hun kermis op de laatste zondag van augustus met als locatie Grijze Bosplein.

Stilaan maar zeker werd het een jaarlijkse traditie waar de andersvaliden van de Lokerse instellingen Emiliani, Hagewinde (nu de Vinderij), Windekind, de Sperwer, AKABE alsook andersvaliden van instellingen uit de omliggende gemeenten naartoe leefden.

Op een kantelmoment begin 2016 werd de organisatie in handen genomen door enkele lokale transporteurs waarbij Alfons Buyl van Buyl Transport het voorzitterschap op zich nam. Er werd nieuwe energie in de organisatie geblazen met een mooie editie eind Augustus 2016 tot gevolg.

Al snel werden begin 2017 nieuwe plannen gesmeed om een nieuwe feestelijke 20ste editie op te starten, maar totaal onverwacht sloeg het noodlot toe. Onze voorzitter Alfons Buyl kwam onverwachts te overlijden. Gevoed door de gedrevenheid en de belangloze inzet van Alfons namen de overige leden van de organisatie het heft in handen om er een mooie truckrun van te maken ter nagedachtenis van Alfons. En zo geschiede. Sindsdien wordt de organisatie geleid door een 4-koppige bemanning, allemaal werkzaam in de transportwereld, van de lokale bedrijven: Buyl Transport en Heirwegh Transport. En zij vinden op hun beurt steun bij tal van vrijwilligers. Door deze vrijwillige samenwerking zijn we in 2019 tot de mooie cijfers van 184 trucks en 124 passagiers mogen komen. Uiteraard is de belangrijkste schakel de vrijwillige inzet van onze truckchauffeurs. Alsook de vrijwillige motards, de motards van de Brandweer, de motards van de Lokale Politie Lokeren, de medewerkers van “Truckers met een Hart - Lokeren”, de Sponsors, het stadsbestuur van Lokeren en het Rode Kruis. Zij werken intensief samen om de jaarlijkse rondrit met onze andersvalide vrienden tot een waar feest uit te bouwen. Bij deze ook een warmhartig woord van DANK voor alle vrijwilligers. Enkel en alleen met hun hulp kan de organisatie blijven bestaan. Niet alleen is de vrijwilligersgroep door de jaren heen gegroeid. Ook onze passagierslijst dikt elk jaar opnieuw aan. Superfier zijn we te kunnen melden dat ons evenement zich steeds verder uitstrekt. Daar waar we vroeger passagiers hadden vanuit Lokeren en omliggende, hebben we nu passagiers vanuit gans Vlaanderen die komen meerijden. We hopen dan ook van ganser harte om ook jou tijdens de volgende editie te mogen verwelkomen! !!! Volgende editie : 29/08/2023 !!!

Adres

VZW Truckers met een Hart Wijnveld 28
9240 ZELE

VZW Truckers met een Hart | Wijnveld 28 | 9240 ZELE | BTW : BE0 700 945 259
Design by atelier46.be